Boller med sukker og kanel


Ingredienser:

125gr Smør

5dl H-melk

1stk egg (romtemperert)

1pk tørrgjær

150gr sukker

1kg hvetemel

1ts kardemomme

1ts salt


Til pensling:

1stk egg 

Topping:

4ss sukker 

2ts kanel

Dette blandes godt sammen 


Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene unntatt smør i bakebollen, og elt dette sammen i 15 minutter. Tilsett så smøret i terninger, og elt i 15 minutter til

  2. La bolledeigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

  3. Strø litt mel på bakebordet. Kna deigen lett sammen med hendene når den er ferdig hevet. Rull en lang pølse. Del den så i 20 like store biter. Rull dem så på benken til glatte og fine boller, legg håndflaten over bollen å press litt ned mot benken og slipp opp etterhvert samtidig som du ruller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir.

  4. Etterhev bollene under et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse ca.45 min

  5. Sett på stekeovnen på 225°C. Pensle med sammenvispet egg og dryss over sukker og kanel blandingen. Ca 1,5ts på hver bolle. Stek bollene midt i stekeovnen i 10minutter. Avkjøl på rist etterpå


For å få beste resultatet, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut egget en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg.

#søtt #bakst #mat #matblogg #matglede #matlykke #boller #sukker #kanel #helg #bake

2 kommentarer

kreativemeeg

14.04.2017 kl.22:36

Ser kjempe gode ut :)

kristine

14.04.2017 kl.22:39

kreativemeeg: Takk ??

Skriv en ny kommentar

hits