hits

Boller med sukker og kanel


Ingredienser:

125gr Smr

5dl H-melk

1stk egg (romtemperert)

1pk trrgjr

150gr sukker

1kg hvetemel

1ts kardemomme

1ts salt


Til pensling:

1stk egg 

Topping:

4ss sukker 

2ts kanel

Dette blandes godt sammen 


Slik gjr du:

  1. Ha alle ingrediensene unntatt smr i bakebollen, og elt dette sammen i 15 minutter. Tilsett s smret i terninger, og elt i 15 minutter til

  2. La bolledeigen heve p et lunt sted til dobbel strrelse, ca. 30 minutter.

  3. Str litt mel p bakebordet. Kna deigen lett sammen med hendene nr den er ferdig hevet. Rull en lang plse. Del den s i 20 like store biter. Rull dem s p benken til glatte og fine boller, legg hndflaten over bollen press litt ned mot benken og slipp opp etterhvert samtidig som du ruller. Legg bollene p et stekebrett med bakepapir.

  4. Etterhev bollene under et rent kjkkenhndkle. La dem heve til dobbel strrelse ca.45 min

  5. Sett p stekeovnen p 225C. Pensle med sammenvispet egg og dryss over sukker og kanel blandingen. Ca 1,5ts p hver bolle. Stek bollene midt i stekeovnen i 10minutter. Avkjl p rist etterp


For f beste resultatet, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor ta ut egget en liten stund fr slik at det rekker romtemperere seg.

#stt #bakst #mat #matblogg #matglede #matlykke #boller #sukker #kanel #helg #bake

5 kommentarer

kreativemeeg

14.04.2017 kl.22:36

Ser kjempe gode ut :)

kristine

14.04.2017 kl.22:39

kreativemeeg: Takk ??

Sandra Marie

27.04.2017 kl.11:41

nam :)

Corina

27.04.2017 kl.13:29

Thanks for the tip. You seem very very good in what u do. Have a nice day. /corina

kristine

27.04.2017 kl.13:33

Corina: Thank you : )

Skriv en ny kommentar